BÜNTETŐJOGI ÜGYVÉD BUDAPEST
Vidákovics & Partners Ügyvédi Iroda Budapest

A védőügyvéd feladata

A védőügyvéd szaktudása, tapasztalata és rátermettsége elengedhetetlen a kiemelkedő sikerhez. Ahogyan egy többszáz lóerős luxusautót sem vezetnek a biztonsági öv bekötése nélkül, úgy a védőügyvéd személye és határozottsága is fontos szereppel bír. Nem kell bevállalnia az éles, veszélyes kanyarokat megfelelő védelem nélkül! Tartson velünk cikkünkben és győződjön meg saját maga arról, mennyire sokat számít egy profi ügyvéd védelme! Hiszen ahogy egy száguldó autót vezetve, itt is az élete, a jövője, a szabadsága a tét. Ön győzni akar, ne érje be az átlagossal! 

Mikor van szükség védőügyvédre? 

Ügyvédi segítségre a legváltozatosabb esetekben lehet szükség, ami nem korlátozódik csupán a peres eljárásban való képviseletre. Egy tapasztalt ügyvéd naprakész információkkal, tanácsokkal tudja ellátni a hozzá forduló ügyfeleket, ugyanis a jog nyelvezete és bonyolult működése nagy fejtörtést okozhat. Nem minden eset olyan egyszerű, hogy a tényeket látva bárki megoldást találjon rá. 

Amennyiben homályos részletek, tisztázatlan felelősségi kérdések, hatáskörök merülnek fel egy ügy kapcsán, mindenképp érdemes ügyvédhez fordulni. Egy szövevényesen megfogalmazott szerződés, végrendelet vagy hatóságtól érkező hivatalos levél is jó alapot szolgáltat az ügyvédi segítségkéréshez. Nagyon fontos, hogy tudja, mihez van joga. 

Akár gyanúsítottként hallgatják ki vagy valamilyen bűncselekménnyel vádolják, a védőügyvéd azonnali reagálása ügydöntő  fontosságú lehet. A hatóság sok esetben alkalmazza azt a taktikát, hogy kötetlen csevegést kezdeményeznek a gyanúsítottal, aki a bizalmi légkörben feloldódva meggondolatlan információkat oszthat meg. Ezt pedig a rendőrség minden részletében felhasználja az eljárás során. A védőügyvéd a legkedvezőbb védekezést tudja felépíteni, amely a siker egyik alapköve. 

Hogyan tud segíteni egy védőügyvéd?

A védőügyvéd egyfelől jogi tanácsadással tud szolgálni a hozzá forduló ügyfélnek, amely megakadályozhatja, hogy bűncselekményt valósítson meg. . Fontos, hogy az ügyfél tisztában legyen a cselekménye kockázataival, jogaival és az aktuális helyzetével, mert csak így tud megfontoltan, józanul dönteni a következő lépést illetően. Másfelől a büntetőeljárásban történő védelem, jogi képviselet ellátása is az ügyvéd kiemelt feladatai közé tartozik. 

Miért éri meg irodánkhoz fordulni?

Irodánk munkatársai nem csupán összeszokott, profi csapatot alkotnak, hanem igazi farkasok a büntetőjog területén. Felismertük és alkalmazzuk azt a behozhatatlan előnyt, amit az önállóan is maximálisan sikeres ügyvédek közös munkája jelent. Az általunk képviselt ügyekben nem létezik hiba-faktor, ugyanis a különböző szemléletek és az évek alatt összegyűjtött gazdag tapasztalatok nem hagynak rést a körülmények vizsgálatakor. 

Mi a védőügyvéd feladata?

A védőügyvéd feladatai több területre is kiterjednek, amelyekkel érdemes külön-külön foglalkozni. Az eljárás kezdetétől a jogorvoslatok érvényesítéséig több fontos lépcsőn segít a védőügyvéd túljutni. Az eredmény pedig egyáltalán nem mellékes tényező. Ismerje meg a sikert leginkább befolyásoló feladatköröket! 

Azonnali kapcsolatfelvétel

Az első és legfontosabb feladat, hogy a védőügyvéd minél hamarabb fel tudja venni a kapcsolatot a terhelttel, ugyanis a hatékony védekezés alapja a gyors információszerzés. Nagyon fontos, hogy még a hatósági intézkedések előtt beszéljen ügyvéddel. Legyen tájékozott a jogait illetően és bízzon a védőügyvéd szakértelmében, aki a legmegfelelőbb időben fogja megtenni az Önnek leginkább kedvező lépést. 

Jogi felvilágosítás

A védőügyvéd mindenről tájékoztatni fogja Önt, ami az ügyével kapcsolatos. Nem csupán az érvényesíthető jogokra hívja fel a figyelmet, hanem felvetíti a védekezés lehetséges módjait és az Ön érdekében bevethető törvényes eszközöket. A védőügyvéd profi szakember és rutinosan mozog a jog területén, a sakkfigurákat azonban Ön irányítja. A védekezési stratégiát és a felhasznált törvényes eszközöket illetően Ön választási és döntési joggal rendelkezik. Semmi sem történhet a feje fölött, az Ön beleegyezése nélkül vagy akarata ellenére. Ezért is fontos a pontos, érhető és gyors jogi tájékoztatás a védőügyvéd részéről.

Sürgetni a terheltet mentő tények és körülmények felderítését

Azok a tények, amelyek a terheltet menthetik, óriási jelentőséggel bírnak. A védekezés ezen része kissé hasonlít az idővel való versenyfutásra. Az ügyvéd a törvény keretei között mindent meg fog tenni, hogy ezeket a mentő körülményeket felderítse, az adatokhoz hozzáférjen, lekérjen erre vonatkozó információkat. A cél mindenekelőtt a gyorsaság, hiszen egy lépéssel a hatóság előtt kell járni. Az ügyvéd rátermettsége és határozottsága ezen a területen döntő szerepet játszik. Tekintse meg irodánk sikerlistáját, amely  világosan tükrözi, hogy munkatársaink nem ismernek lehetetlent, ha az ügyfél érdekéről van szó! A gyorsaságot és a kitartást mindig siker koronázza.

Minden törvényes eszköz bevetése a védence érdekében

A védőügyvéd meg fogja találni a védence érdekében bevethető legértékesebb törvényes eszközöket. Ehhez azonban látni kell, hogy csak azt tudja felhasználni a védekezés során, amit törvény nem tilt. Tehát ami nem minősül bűncselekménynek vagy szabálysértésnek.

Ügyvédi titoktartás

Sokan nem tartják fontosnak, hogy minden apróságra kiterjedő részletet és körülményt feltárjanak ügyvédjüknek, mert csak az ügy végkimenetelét tartják szem előtt. A siker viszont valójában a részletek között rejlik! Ezzel a hatóság is tökéletesen tisztában van, és igyekeznek egy lépéssel a terhelt előtt járni az információk felderítésében. Az ő céljuk nem az, hogy kiderüljön a teljes igazság, hanem minél hamarabb kézre akarják keríteni az elkövetőt. Ne engedje, hogy az értékes információmorzsák a hatóság tarsolyába kerüljenek, mert ők nem az Ön védelmében fogják felhasználni azokat! A védőügyvéd ellenben ezek birtokában alapos, jól felépített védekezéssel sikerre viheti az ügyét. Az ügyvédi titoktartás kötelezettsége pedig végleg kizárja a külvilágot az Ön és ügyvédje bizalmi kapcsolatából. 

Mennyibe kerül egy védőügyvéd?

Vannak azok az élethelyzetek, amikor a pénz kérdése másodlagos, mert túl nagy fajsúllyal bír az ügy sikere. Mégsem mehetünk el amellett, hogy milyen anyagi háttér szükséges egy határozott, profi ügyvédi védelem igénybevételéhez. Könnyű lenne számokban látni a szükséges költségeket, azonban tény, hogy nincs két egyforma eset. 

Egy kiemelkedő ügyvédi csapat munkája többek között onnan is felismerhető, hogy nem dolgoznak sablonszerűen. Minden ügyet egyediként, a legnagyobb gondossággal és áttekintéssel elemeznek. Így szóba jöhetnek könnyebben átlátható, viszonylag egyszerűen megoldható esetek, illetve bonyolult, több szálon futó, egymást fedő részletekkel bíró, nehezebb ügyek. 

Az első lépés minden esetben egy konzultáció, amelyben kiderül, milyen lehetőségekkel rendelkezik az ügyfél, mely jogait érdemes érvényesíteni ügyvédi segítséggel, merre érdemes továbbhaladni. A személyes konzultáció díja 40.000 Ft+Áfa/ 50 perc, amely akár az ügy megoldásának feltárására is elegendő lehet, ha könnyen átlátható az eset. Sok esetben a tapasztalt, bírósági gyakorlatban jártas ügyvéd felvilágosításával az ügyfél maga is meg tudja oldani az ügyét. Számos esetben viszont kifejezetten szükséges a büntetőeljárásban való képviselet és a felkészült, határozott védekezés felépítése. 

Ne bízza jövőjét és szabadságát tétova kezekre! Ahogyan a tengerjáró hadihajókat sem a feszített víztükörre tervezték, úgy irodánk profi ügyvédei is felkészültek a viharra. Lásson tisztán és bízzon munkatársaink páratlan képességeiben, eredményeink önmagukért beszélnek!

Gyakori kérdések a védőügyvéd feladatával kapcsolatban

Mi a védőügyvéd feladata?

A védőügyvéd feladatköre széleskörű, melybe beletartozik például a terhelttel való azonnali kapcsolatfelvétel, a jogi tanácsadás, a terheltet mentő körülmények felderítése, a törvényes eszközök bevetése a védence érdekében. 

Mikor kell védőügyvédet fogadni?

A védőügyvédet a lehető leghamarabb érdemes megkeresni, akár már a gyanú felmerülése idején. De az eljárás során bármikor kérhető védőügyvéd segítsége. 

Ki jogosult kirendelt ügyvédre?

A bíróság, ügyészség és nyomozó hatóság védőt rendel ki , ha a büntetőeljárásban védő részvétele kötelező, és a terheltnek nincs meghatalmazott védője.

Ha őrizetbe vették hozzátartozóját, akkor sürgősen büntetőjogra szakosodott, tapasztalt ügyvéd segítségére van szüksége, hogy elkerülje az előzetes letartóztatást!

Ne késlekedjen! Lépjen kapcsolatba dr. Vidákovics Béla Zsolt védőügyvéddel.

Készen áll arra, hogy megkezdjük a védekezést?
Hívja most a (+36) 30 357-2124-es telefonszámot és kérjen konzultációs időpontot dr. Vidákovics Béla Zsolt ügyvéddel.

BÜNTETŐJOGI ÜGYVÉD BUDAPEST

Jogi tanácsadás. Ügyvédünk már a kezdeti konzultáción használható tanáccsal láthatja el. Hívjon fel most!

VÁLÓPERES ÜGYVÉD BUDAPEST

Megromlott a házassága? Határozott képviseletet biztosítunk. Forduljon hozzánk bizalommal!

JOGI SZÓTÁR

Tájékozódjon büntetőjogi kérdésekben nagy tapasztattal rendelkező szakértő szerzőink cikkeiből!
Vegye fel a kapcsolatot dr. Vidákovics Béla Zsolt büntetőjogi ügyvéddel a szövegre kattintva és kérjen konzultációs időpontot. Vagy hívja a +36 30 357 2124-es számot! A telefonszámra koppintva a szám bekerül mobiltelefonja tárcsázójába.

Büntetőjogi Ügyvédeink az Ön Rendelkezésére Állnak

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot a védelem megkezdéséhez.

LÉPJEN KAPCSOLATBA ÜGYVÉDÜNKKEL!

TAGADJA BŰNÖSSÉGÉT
Engedje meg, hogy segítsünk értékelni a lehetőségeit!
SZEREZZE MEG A NÉLKÜLÖZHETETLEN SEGÍTSÉGET
Tanácsadás. A konzultáción fontos információt, segítséget kaphat az ügyében
NE TEGYEN VALLOMÁST
Ismerje meg a jogait, adjon lehetőséget az átgondolt védekezésre.
ŐRIZETBE VETTÉK HOZZÁTARTOZÓJÁT?
Tart az előzetes letartóztatástól?
Vidákovics & Partners Ügyvédi Iroda Budapest
MARADJON KAPCSOLATBAN VELÜNK

VIDÁKOVICS ÜGYVÉDI IRODA

1132 Budapest, Váci út 28. II. emelet 5. ajtó

Kapucsengő: 16

+36 (30) 357-2124

Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarába bejegyzett Vidákovics Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, amely az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapon találhatók. 

A honlapon található információk kizárólag általános tájékoztatás céljából szolgálnak, nem minősül jogi tanácsadásnak.

© 2017 – 2020 Minden jog fenntartva.
phone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram